Sparking Imaginative Learning
088-030.33.33
Jouw locatie: ASHBURN, VA Verander
Dichtstbijzijnde locatie:
Mad Science of Washington Go
Mad Science of Hampton Roads Go
Jouw locatie: ASHBURN, VA  


Can't find your location? Contact the head office for help.
Volg on via:
Camp kids and bug
Camp magnifying lens

Vakantieschool thema's

We hebben verschillende vakantieprogramma's ontwikkeld, elk met een eigen thema. Iedere vakantieperiode, locatie en week heeft zijn eigen thema. Bent u benieuwd naar het thema bij u in de regio? Kijk dan eerst bij data en locaties naar het aanbod in uw buurt. 

Let op! Planning van de thema's per dag is flexibel, inschrijven voor een specifieke themadag is derhalve niet mogelijk!  

Eureka!

 • Steen, papier, schaar: Om iets uit te vinden, moet je nieuwsgierig zijn. Leonardo da Vinci was dat ook. Krijg nu zelf de kans om van alles uit te proberen wat Da Vinci had bedacht: achterstevoren schrijven, lichaamsverhoudingen meten, een boogbrug bouwen en zelfs een katapult in elkaar zetten!
 • Whiz Kids: Om iets uit te vinden, moet je praktisch zijn. Alexander Graham Bell, Thomas Edison en Nikola Tesla maakten vaak ruzie met elkaar over hun elektrische uitvindingen. Deze dag maak je een stroomkring zoals Edison en probeer je Tesla's verlichting na te maken. Samen met je mede-uitvinders maak je ook een echte kettingreactie in jullie zelf ontworpen Rube Goldbergmachine.
 • Schipbreukeling: Om iets uit te vinden, moet je een goede reden hebben. Archimedes en Benjamin Franklin hebben allebei apparaten uitgevonden die het leven makkelijker maken. Vandaag spoel je aan op een onbewoond eiland. Om te overleven moet je voedsel en water zoeken, schuilplaatsen en bruggen bouwen en natuurlijk een boot ontwerpen om het eiland te kunnen verlaten.
 • Denk snel: Om iets uit te vinden, moet je kunnen samenwerken. Orville en Wilbur Wright bouwden de eerste gemotoriseerde vliegmachine. Deze dag leer je van alles over de luchtvaart en probeer je verschillende papieren vliegtuigjes te verbeteren. Je gaat aan het einde van de dag naar huis met een kleine verzameling papieren vliegtuigjes om het luchtruim te verkennen.

  'T Lab van een Geheim Agent

  • Spionnen Academie: Wie weet wat een spion doet? Omdat spionnen undercover moeten werken zijn geheime codes en geheime communicatie heel belangrijk. Je schrijft geheime brieven, ontcijfert moeilijke codes en ontwerpt je eigen spionnen snufjes.
  • Fun Forensisch: Wat wordt er onderzocht als er een misdrijf is gepleegd? De recherche gebruikt dan verschillende technieken. Deze dag ga je op zoek naar aanwijzingen en bewijsstukken: wat is er gebeurd en hoe is dit gebeurd? Je observeert insecten, analyseert spetter patronen en onderzoekt verschillende vloeistoffen.
  • Het plaats delict: Wat doet een rechercheur op het plaats delict? Een rechercheur stelt vragen, observeert en bedenkt theorieën Vandaag onderzoek jij een plaats delict. Je analyseert 'bloed'monsters, doorzoekt het vuilnis van verdachten, verhoort getuigen en maakt technische tekeningen. Weet jij aan het eind van de dag wie het gedaan heeft?
  • Mad Detectives: Wat weet je al over detectives? Wat onderzoeken ze en welke materialen gebruiken ze daarvoor? Je gaat vandaag als een echte detective aan het werk: vingerafdrukken maken, bewijs zoeken, spoorzoeken en nauwkeurig werken. Dit zijn allemaal zaken die heel belangrijk zijn bij detective werk.

   Crazy Programma

   • Junior Engineers: Leer alles over bruggen en andere structuren en ga zelf aan de slag als een echte architect! Samen gaan we onderzoeken wat er nodig is om een stevige constructie te bouwen; dat kan natuurlijk het beste door het zelf uit te proberen. Test je technische inzicht door Romeinse bruggen én je eigen katapult in elkaar te zetten. En dan de grootste uitdaging: lukt het jou om een brug te bouwen die jouw eigen gewicht kan dragen?
   • Mega Machines: Machines; van schroeven tot robots, van tandwielen tot vliegtuigen, oud en nieuw; ze komen allemaal aan bod. Niet alleen door ze te testen en te bekijken, maar natuurlijk ook door ze zelf te bouwen! Met onze zelfgemaakte machines maken we ons klaar voor een race; welke auto rijdt het snelst en welk vliegtuig vliegt het verst. Wie weet word jij de winnaar?
   • CSI: Wil je leren hoe geheim agenten en detectives hun werk doen? Ontdek dan alles over vingerafdrukken, sporen onderzoek, beveiliging, plaats delict en alle andere dingen die je moet weten om verdachten op te sporen. Als jij dus aan de slag wilt met het ontcijferen van geheime boodschappen en denkt goed te zijn in het oplossen van mysteries, dan kunnen we jou wel gebruiken op deze detective-dag!
   • Licht & Geluid: Vandaag leer je alles over reflecteren, absorberen, fluoresceren; bijvoorbeeld tijdens het maken van een chemische zaklamp en mini-vuurwerk! Ook geluidsgolven komen aan de beurt; leer over hoe wij geluiden horen; hoe je zelf geluidsgolven kunt maken en welke geluiden er zoal in films en computergames gebruikt worden. 

   Mad Programma

   • Actie Reactie: Chemische en fysieke reacties. Leer over moleculen en atomen en hoe deze kunnen samenkomen en splitsen in spectaculaire chemisch reacties! Een reactie die van temperatuur of kleur verandert is al supercool maar het leukst is natuurlijk om slijm en putty als resultaat te krijgen! Natuurlijk mag je jouw eigen brouwsels mee naar huis nemen!
   • Shocking Science: Klaar voor een schokkende ervaring? Maak dan je borst maar nat voor statische elektriciteit, stroomkringen, plasmabollen en andere experimenten waar we moedige durfals voor nodig hebben. Al je elektriciteitskennis kun je gebruiken bij het maken van je eigen lichtzwaard!
   • Ecologie & Biologie: Vandaag gaan we aan de slag als biologen en ecologen! Je leert over insecten en duikt daarna de buitenwereld in, op zoek naar deze kleine kriebelbeesten. Ook voer je experimenten uit om te bekijken hoe we onze natuur het beste kunnen beschermen tegen vervuiling; niet alleen dieren komen hierbij aan bod, maar ook onze zeeën en oceanen. Je maakt je eigen ecosysteem en gebruikt al je kennis om dit thuis goed te verzorgen.
   • Onzichtbare Krachten: Welke krachten houden jou hier op de aardbol en welke krachten gebruiken we om op de aardbol te kunnen bewegen?

   Weird Programma

   • Mad Messages: Ontdek hoe je een geheime boodschap kunt sturen naar je vrienden. Je leert ook hoe je met cijfers kunt praten, (zoals computers doen) en je maakt je eigen ” codekraker”. Je eindigt met spellen en activiteiten die betrekking hebben op de wetenschappelijke theorieën die je deze dag hebt geleerd.
   • Natuur: Speel het aaseter jachtspel. Het spel dat science combineert met het dierenkoninkrijk. Je leert over de levenscyclussen en over de gewoonten van dieren. Daarnaast mag je ook je eigen pootafdruk van een dier maken. Maak een camouflage collage en begrijp dat dieren en planten elkaar in evenwicht houden.
   • Ruimtevaart: Je gaat als jonge astronaut aan de slag en ontdekt de mysteries van het zonnestelsel. Wat gebeurt er als zwaartekracht ontbreekt en hoe kun je in de ruimte eigenlijk reizen en werken? Dit en nog veel meer...
   • Onderzoek je lijf: Kunnen we als wetenschappers een mens maken dat leeft? Wat hebben we dan allemaal nodig? Met behulp van een lichaamsrecept bekijken we hoe ons eigen lichaam functioneert en weten dan of we een mens kunnen maken…. net zoals Frankenstein.

   Chemie Programma (Welkom in het Lab)

   • Mysterieuze Mengsels: Ga op onderzoek uit om meer te weten te komen over mysterieuze vloeistoffen en poeders. Hoe weet je of je met een gevaarlijke stof te maken hebt en wat gebeurt er als je stoffen samenvoegt en er een mengsel van maakt? Leer het vandaag op de Chemelot Campus!
   • Tijd voor Chemie!: Weet jij wat de kleinste deeltjes zijn die er bestaan? Vandaag werk je met atomen en moleculen en leer je hoe deze piepkleine deeltjes enorme effecten kunnen veroorzaken; van kleurveranderingen, tot slijmvorming tot heuse explosies! Ben jij er klaar voor?
   • En dan is er licht...! We kennen de zon, maan en sterren. Allemaal onderdelen van ons zonnestelsel die we regelmatig licht zien uitstralen of reflecteren. Maar wist je dat je met een chemische reactie ook zelf licht kan maken? Leer hoe je een chemische zaklamp maakt, hoe het leven van een ster eruit ziet en hoe je jouw eigen schaduw kan vangen en hoe een mensenoog kleuren kan zien. Het wordt een kleurrijke en flitsende dag vandaag op de campus!
   • Keukenchemie: Wist je dat je helemaal geen laboratorium nodig hebt om als chemicus aan de slag te gaan? Je eigen keuken is ook een soort lab! Vandaag leer je heel veel gave experimenten met huis-tuin-en keukenmiddeltjes die je, na een bezoek aan de supermarkt, thuis ook nog eens kan proberen. We brouwen een chemische vulkaan, maken vloeistoflasagne, laten een speedboot varen en misschien….bakken we ook nog een magische muffin!

    

   Op Stoom

   • Vraag jij je ook wel eens af waarom een trein eigenlijk vooruitkomt? Hoe je zelf een gekke machine kunt bouwen? Waarom insecten op water kunnen lopen? Of hoe je heel gemakkelijk achterstevoren kunt schrijven? En houd je er van om spannende en gekke dingen te doen? Doe dan mee met de Mad Science herfstschool in Museum De Cruquius. Elke dag ga je aan de slag met spannende experimenten, dus geen Mad Science dag is hetzelfde!

   Bubbels in de Bieb (chemie)

   • In de bieb kom je voor spannende of grappige boeken. In wetenschappelijke boeken vind je de meest ingewikkelde formules die voor spectaculaire chemische reacties kunnen zorgen! Heb je zin in een explosieve tijd en wil jij meer leren over atomen, moleculen en geheimzinnige borrelende vloeistoffen en poeders? Lijkt het je spannend om mengsels te verzinnen en te maken zonder dat je de uitkomst weet? Dan ben jij een chemicus in de dop! Geef je dan op voor het Mad Science programma "Bubbels in de Bieb" en wordt een echte chemicus tijdens de herfstvakantie.

   Alles over de Aarde (Aarde en aardse krachten)

   • Onze aarde heeft ongekende krachten! Denk aan supersterke zwaartekracht, gloeiende vulkaanuitbarstingen of luchtdruk die je omver kan blazen. Wetenschapper, bergbeklimmers, architecten en geologen proberen deze krachten te trotseren en te benutten door er zoveel mogelijk over te leren en experimenteren. Lijkt jou dat ook wel wat? Doe dan mee met het Mad Science programma "Alles over de Aarde" bij klimcentrum I-vy Climbing in Sittard en leer over zowel de zichtbare krachten als de onzichtbare geheimen van de Aarde......

   Wild van Wetenschap!

   • Ben jij geïnteresseerd in van alles en nog wat? Dan is het Mad Science programma "Wild van Wetenschap" echt iets voor jou! In de herfst verandert er heel veel in de natuur. Die gaan we dus maar eens nader bekijken. Je leert over verschillende diersoorten en hun leefgebieden en kunt op pad om insecten te vangen. We gaan ook gevaar niet uit de weg, want tijdens de "Donder en Bliksem" dag duiken we de schokkende wereld van wervelstormen en bliksemschichten in. Tot slot ga je aan de slag met de kleinste deeltjes die we kennen, atomen en moleculen. Je test de leukste en kleverigste chemische reacties als een heuse scheikundige! Wil je ook wild van wetenschap worden net als onze gekke professors? Geef je dan zo snel mogelijk op!


   Check out ourIn-Class Workshops
   Mobiele versie | Privacy policy | Terms and conditions LEGO®, the LEGO® logo, the Minifigure, MINDSTORMS® and LEGOLAND® are trademarks of the LEGO® Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site. Copyright © 2018 Mad Science Group Inc. - All rights reserved
   8360 Bougainville Street, Suite 201, Montreal, Quebec, Canada, H4P 2G1