Sparking Imaginative Learning
088-030.33.33
Jouw locatie: ASHBURN, VA Verander
Dichtstbijzijnde locatie:
Mad Science of Washington Go
Mad Science of Hampton Roads Go
Jouw locatie: ASHBURN, VA  


Can't find your location? Contact the head office for help.
Volg on via:
Workshop microscope
school

Veelgestelde vragen

 

Leerlingen krijgen de mogelijkheid om te leren door te doen, vragen te stellen door te experimenteren, ontwikkelen hun onderzoekende houding en worden verbaasd door de talloze demonstraties & activiteiten.

Een les van Mad Science is aangepast aan de leeftijd van de kinderen, dekt de kerndoelen en kan flexibel worden ingezet om u optimaal te helpen bij het integreren van wetenschap en techniek. De noodzaak om ermee aan de slag te gaan neemt toe, de urgentie wordt alleen maar hoger. Mad Science kan helpen om er nu echt structureel iets aan te doen!

 


Voordeel voor de leerkracht…

Hoe werkt het?
 • Kies 1 of een serie workshops.
 • Reserveer een datum en tijd(en):
  • Datum: 4 weken van te voren is aan te raden.
  • Tijd: Een les duurt tussen de 45 (onderbouw) tot 60 minuten.
 • Een week van te voren. Ga naar onderwijs.mad-science.nl zoek de les die je gaat krijgen en introduceer het onderwerp.
  Kijk bijvoorbeeld een filmpje of maak een woord-web.
 • Op de dag zelf. Wij doen het werk voor je. Maak foto's en geniet van de dag, of help lekker mee... alles is mogelijk...
 • Een week na de les. Neem de proef op de som en kijk wat de leerlingen nog weten... Of doe zelf een van de proefjes..op onderwijs.mad-science.nl staat alles wat je nodig hebt.  

VRAGEN:

Waarom zouden wij Mad Science inhuren?
Mad Science is de grootste verstrekker van W&T aan basisschoolkinderen. Jaarlijks geven wij duizenden gastlessen en komen wij ieder jaar terug. Wij hebben een goede band met de scholen, de ouders en de kinderen.

Wat krijgen de kinderen mee?
Mad Science is momenteel bezig met het ontwikkelen van zgn. Take-Home Cards. Dit zijn leuke kaartjes met de leerdoelen van de les erop en aan de achterzijde een leuk proefje voor thuis. Het geeft de leerkracht / ouder de mogelijkheid om vragen te stellen over de les. Daarbij maken en/of krijgen de kinderen vaak nog een leuke take-home. Dit is echter niet bij elke les het geval.

Is er extra informatie beschikbaar voor de leerkracht?
Mad Science heeft naast de take-home kaarten een website met verdere informatie per les! onderwijs.mad-science.nl

Jullie lessen zijn niet de goedkoopste, hoe kan dat?
Goed techniekonderwijs is nu eenmaal duurder in vergelijking met een taal of rekenles. Veel scholen vergeten echter de eigen kosten en hierdoor lijkt het gebruik maken van eigen materialen en mensen vaak goedkoper.

Hoe laat beginnen jullie?
Mad Science is in de regel 15 minuten eerder aanwezig om de spullen op te zetten. Hulp bij het uitladen van de spullen is natuurlijk altijd welkom. Wanneer er twee lessen na elkaar gegeven dienen te worden in een ander lokaal heeft de docent 15 tot 30 minuten nodig om de spullen weer schoon te maken en te wisselen. Indien er meerdere lessen na elkaar gepland zijn en er is een lokaal vrij, dan maken wij hier graag gebruik van.

We hebben wel wat budget, maar willen zo goedkoop mogelijk techniek integreren op school. Wat moeten we doen? 
1) De goedkoopste manier om W&T te integreren op school is om een naschoolse science cursus te starten. (jaarlijks gratis science show & gratis gastles(sen)) En daarbij rekening te houden met de planning. Wanneer wij 2 tot 3 lessen kunnen aanbieden tussen 08.30 en 13.30 uur (ma,di,do,vr) kunnen wij u namelijk een aantrekkelijke korting bieden.

2) Ga op zoek naar een sponsor! W&T is HOT! Er zijn legio vacatures in de technische sector. Veel grote bedrijven zijn daarom nu al flink aan het investeren om wetenschap en techniek weer toegankelijk te maken. Wanneer een bedrijf een school kan sponsoren op het gebied van educatieve lessen rondom techniek dan investeren zij in de toekomst, zijn ze sociaal maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen en bouwen ze aan een goede naam in de directe omgeving! 


Check out ourIn-Class Workshops
Mobiele versie | Privacy policy | Terms and conditions LEGO®, the LEGO® logo, the Minifigure, MINDSTORMS® and LEGOLAND® are trademarks of the LEGO® Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site. Copyright © 2018 Mad Science Group Inc. - All rights reserved
8360 Bougainville Street, Suite 201, Montreal, Quebec, Canada, H4P 2G1