Sparking Imaginative Learning
088-030.33.33
Jouw locatie: UNITED STATES Verander
Dichtstbijzijnde locatie: Onbekend
Jouw locatie: UNITED STATES  


Can't find your location? Contact the head office for help.
Volg on via:
Workshop microscope
school

Veelgestelde vragen

 

Ontwikkeld door een professioneel team van wetenschappers, nagekeken door een team van leerkrachten en gegeven door enthousiaste Mad Science docenten!

Leerlingen krijgen de mogelijkheid om te leren door te doen, vragen te stellen door te experimenteren, ontwikkelen hun onderzoekende houding en worden verbaasd door de talloze demonstraties en activiteiten.

Een les van Mad Science is aangepast aan de leeftijd van de kinderen, dekt de kerndoelen en kan flexibel worden ingezet om u optimaal te helpen bij het integreren van wetenschap en techniek. De noodzaak om ermee aan de slag te gaan neemt toe, de urgentie wordt alleen maar hoger. Mad Science kan helpen om er nu echt structureel iets aan te doen!


Voordeel voor de leerkracht…

Wij weten als geen ander dat een leerkracht simpelweg geen tijd en materialen heeft om een goede les te geven. Daarbij hebben niet alle leerkrachten een passie voor wetenschap en techniek. Mad Science helpt een leerkracht door alles uit handen te nemen. We komen in het klaslokaal en nemen alle benodigde materialen mee. Onze lessen zijn educatief, leuk & uitdagend en hebben raakvlakken met rekenen en taal.  

Hoe werkt het?

 • Kies 1 of een serie workshops.
 • Reserveer een datum en tijd(en):
  • Datum: 6 weken van te voren is aan te raden.
  • Tijd: Een les duurt tussen de 30 (onderbouw) tot 60 minuten. (in overleg ook 45 of 75 minuten) 
 • Op de dag zelf. Wij doen het werk voor u. Wilt u uw eigen werk inhalen, geen probleem. Foto's maken en genieten van de dag? Graag! Wij vragen enkel om aanwezig te blijven in de klas. Mede ook om het verloop van de lessen te vergemakkelijken. 

Voordeel voor de leerling…

Hoe vaak komt het niet voor dat techiek-lessen alleen maar bestaan uit het bouwen van vogelhuisjes, tandwielen en shampoo maken. Kunnen de leerlingen aan het einde van de dag vertellen wat ze hebben geleerd? Weten zij de link te leggen tussen de theorie en praktijk. Hebben ze werkelijk iets opgestoken? Hebben ze vragen gesteld?

Bij de lessen van Mad Science maken de activiteiten onderdeel uit van het verhaal. De educatie die wij verzorgen, de leerdoelen, leggen wij uit aan de hand van concrete opdrachten en demonstraties.

 

Ouders, bedrijven & instellingen:

 • Geïntresseerd geraakt in onze methode en nog geen Mad Science op de school van uw kinderen?
  Gooi eens een balletje op bij de directie!
 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, of werk maken van meer techniek in de klas?
  Mad Science kan programma's ontwikkelen met uw boodschap en deze verzorgen binnen uw stad, regio of provincie.

 


VRAGEN:

Waarom zouden wij Mad Science inhuren?
Mad Science is de grootste verstrekker van W&T aan basisschoolkinderen. Jaarlijks geven wij duizenden gastlessen en komen wij ieder jaar terug. Wij hebben een goede band met de scholen, de ouders en met name de kinderen.

Wat krijgen de kinderen mee?
Mad Science is momenteel bezig met het ontwikkelen van zgn. Take-Home Cards. Dit zijn leuke kaartjes met de leerdoelen van de les erop en aan de achterzijde een leuk proefje voor thuis. Het geeft de leerkracht / ouder de mogelijkheid om vragen te stellen over de les. Daarbij maken en/of krijgen de kinderen vaak nog een leuke take-home. Dit is echter niet bij elke les het geval.

Is er extra informatie beschikbaar voor de leerkracht?
Mad Science is naast de kaartjes ook druk bezig om de lesmaterialen voor de leerkracht verder aan te passen. Zodra deze klaar zijn, (een aantal zijn al klaar) krijgt de leerkracht bij het boeken van de les het pre & post pakket. Dit pakket bevat aanvullende activiteiten, woordenschat en rekenopdrachten om verder te doen in de klas. (Het is aan de leerkacht om hier gebruik van te maken)

Jullie lessen zijn niet de goedkoopste, hoe kan dat?
Wanneer u een goede techniekles wilt geven zult u minimaal 2,5 uur kwijt zijn. Lesvoorbereiding, spullen en materialen klaarzetten, bestellen van bepaalde materialen en meer. Een leerkracht kost bruto ongeveer 50 tot 60 euro. Dus wanneer u het zelf zou geven bent u waarschijnlijk duurder uit! Maakt u gebruik van techniektorens of gaat u liever naar een science museum dan lopen de kosten vaak nog hoger op en blijft het educatieve aspect vaak beperkt.

Goed techniekonderwijs is nu eenmaal duurder in vergelijking met een taal of rekenles. Veel scholen vergeten echter de eigen kosten en hierdoor lijkt het gebruik maken van eigen materialen en mensen vaak goedkoper.

Hoe laat beginnen jullie?
Mad Science is in de regel 15 minuten eerder aanwezig om de spullen op te zetten. Hulp bij het uitladen van de spullen is natuurlijk altijd welkom. Wanneer er twee lessen na elkaar gegeven dienen te worden in een ander lokaal heeft de docent 15 tot 30 minuten nodig om de spullen weer schoon te maken en te wisselen. Indien er meerdere lessen na elkaar gepland zijn en er is een lokaal vrij, dan maken wij hier graag gebruik van.

We hebben wel wat budget, maar willen zo goedkoop mogelijk techniek integreren op school. Wat moeten we doen? 
1) De goedkoopste manier om W&T te integreren op school is om een naschoolse science cursus te starten. (jaarlijks gratis science show & gratis gastles(sen)) En daarbij rekening te houden met de planning. Wanneer wij 2 tot 3 lessen kunnen aanbieden tussen 08.30 en 13.30 uur (ma,di,do,vr) kunnen wij u namelijk flink tegemoedkomen in de kosten!

2) Ga op zoek naar een sponsor! W&T is HOT! Medio 2016 zijn er naar schatting 170.000 vacatures in de technische sector. Veel grote bedrijven zijn daarom nu al flink aan het investeren om wetenschap en techniek weer toegankelijk te maken. Wanneer een bedrijf een school kan sponsoren op het gebied van educatieve lessen rondom techniek dan investeren zij in de toekomst, zijn ze sociaal maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen en bouwen ze aan een goede naam in de directe omgeving! 


Check out ourAfter-School Programs
Mobiele versie | Privacy policy | Terms and conditions LEGO®, the LEGO® logo, the Minifigure, MINDSTORMS® and LEGOLAND® are trademarks of the LEGO® Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site. Copyright © 2016 Mad Science Group Inc. - All rights reserved
8360 Bougainville Street, Suite 201, Montreal, Quebec, Canada, H4P 2G1